Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí játra s rýží z Báčky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 40 dekagramů kuřecích jater
  • 1 kus cibule velká
  • 1 kus paprika bílá, velká
  • 2 kusy rajčata střední
  • špetka majoránky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce oleje
  • Knorr Aromat
  • pepř

Na rýži

  • 1 hrnek rýže
  • 1 hrnek vody malý
  • 10 dekagramů hrášku mraženého
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 5 dekagramů sýra strouhaného

Příprava

  1. Kuřecí játra propláchneme, poté je nakrájíme. Cibuli očistíme, překrojíme ji napůl, poté ji nakrájíme na plátky. Rajčata a papriku nakrájíme na kostičky.
  2. Nejdříve připravíme rýži. Do hrnce s pokličkou nalijeme trochu oleje, poté nasypeme 1 hrnek rýže a pražíme do zbělání. Zalijeme 2 hrnky vody, přidáme pepř, Knorr Aromat a sůl. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni za častého míchání do té doby, dokud zbude pouze trochu tekutiny. Dáme stranu a pod pokličkou necháme odpočívat.
  3. V pánvi s pokličkou na 2 lžících oleje podusíme cibuli. Nasypeme kostičky papriky, podlijeme půl dl vody a pod pokličkou dusíme asi 5 minut na středním ohni. Přidáme rajčata, Knor Aromat, sůl a dusíme, dokud nezískáme konzistenci leča. Posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme.
  4. Přimícháme játra nakrájené na kostičky a dusíme asi 10 minut. Podle chuti opepříme, osolíme a přidáme majoránku, je-li třeba, podlijeme trochou vody.
  5. Na závěr přimícháme rýži s hráškem a dobře rozmícháme. Podáváme se strouhaným,
Tip: Komu chutná pálivé, může použít i polovinu pálivé papriky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře