Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí játrová paštika s brusinkami

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů syrová kuřecí játra
  • 100 gramů smetana 10% na vaření
  • 50 gramů máslo
  • 50 gramů sušené brusinky
  • 1 lžíce čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn)
  • podle chut Pepř a sůl
  • 100 gramů cibul

Příprava

Máslo rozpustíme na pánvi, cibuly nakrájíme na půlkolečka a přidáme na máslo, děláme do měkka, ne do zlata! Přidáme očištěná játra a asi 10-15 minut podusíme, nevysušíme. Nesmí tam být moc šťávy, jinak bude paštika řídká. Necháme lehce zchládnout, dáme do nádoby na mixování, přilijeme smetanu, ochutíme solí, pepřem a bylinkami a rozmixujeme do hladka. Přendáme do nádoby a dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Brusinky buď přidáme buď přímo do paštiky po umixování a nebo na každý chléb nasázíme pár brusinek jako na fotce. Dobrou chuť
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře