Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí kapsa s hráškovým krémem a dukátky

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 6 kusů kuřecích prsou
  • 3 kusy uvařených vajec
  • 3 dl kuřecího vývaru
  • 300 gramů čerstvého hrášku (lze nahradit mraženým)
  • dle chuti sůl, pepř, směs koření na paellu
  • dle chuti olej, česneková pasta ze zelených výhonků (květní stvol)

Příprava

  1. Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Vnitřek kapsy naplníme lžičkou česnekové pasty a vložíme polovinu uvařeného vejce. Otvor zajistíme za pomoci párátka. Prsa z obou stran osolíme, opepříme a velice jemně – jen pro barvu posypeme kořením na paellu. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a naplněná kuřecí prsa, velmi zprudka opečeme do zlatavé barvy. Opečená prsa vložíme do pekáče a dáme je dopéct do trouby na 20 minut na plný výkon cca 230 st.
  2. Do menšího hrnce nalijeme kuřecí vývar a přidáme hrášek. Vaříme 20 minut a tím se nám vývar i zredukuje a lehce zesílí ve své chuti. Poté za pomocí ponorného mixéru vytvoříme hráškový krém, který následně propasírujeme přes jemné sítko a dochutíme oříškem másla, solí a pepřem. Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ochutíme bylinkovou solí a opečeme do zlatova na troše oleje v pánvi a podáváme. Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň. Na ozdobu si můžeme odebrat i trochu hrášku, před rozmixováním a následně s ním posypat pokrm před podáváním.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře