Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí maso(prsa)
  • 500 gramů mražený hrášek
  • 2 kusy kedlubna
  • 2 kusy mrkev
  • 3 kusy mladé cibulky
  • 1 lžička koření Tandoori masala
  • 3 lžičky koření Aztécký poklad
  • 1 kalíšek sladká smetana
  • 1 litr mléko
  • dle chuti olej, sůl, bílý pepř, máslo, hl. mouka

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Do trochy oleje v míse dáme rozpustit uvedené množství koření Tandoori masala a Aztécký poklad a dobře promícháme a necháme rozležet chutě. Do vzniklé olejovo-kořeněné směsi vložíme nakrájené kuřecí maso, dobře promícháme a dáme odležet do lednice nejlépe na 3 hodiny.
  2. Maso poté zprudka opečeme, jakmile zezlátne je hotové. Do většího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou směs jarní cibule, kedlubny, mrkve a hrášku. Dusíme lehce osolené do měkka, podlité jen 1 dl vody.
  3. V druhém hrnci si uděláme ze 100 g másla a hladké mouky světlou jíšku jako základ na bešamelovou omáčku. Jakmile se mouka s máslem spojí, naředíme litrem mléka a pořádně rozmícháme případné hrudky. Necháme provařit cca 15 minut a lehce osolíme. Do hladkého bešamelu přidáme jeden kelímek sladké smetany a necháme projít lehce varem.
  4. Do této bešamelové omáčky přelijeme podušenou zeleninu z druhého hrnce a opatrně promícháme, až dojde ke spojení ve výborný kedlubnovo-hráškový bešamel. Chuť zvýrazníme přidáním bílého pepře. Příloha - opečené bramborové plátky nebo vařené brambory.
Tip: Příloha - opečené bramborové plátky nebo vařené brambory.
Tip: Koření Tandoori Masala nejen dobře ochutí, ale i krásně obarví pokrm.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře