Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí kostky s pažitkovou omáčkou a hráškem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí prsa
  • 500 gramů hrášek
  • 2 kusy jarní cibulka s natí
  • 2 svazky pažitka
  • 4 dl sladká smetana
  • 1 lžička hladká mouka
  • dle chuti olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Ochutíme pouze solí a čerstvě mletým pepřem. Maso zprudka opečeme na trošce oleje, dokud není zlatavé a těsně před koncem přípravy masa přidáme na hrubší kousky nakrájenou jarní cibulku. Maso po změknutí cibulky udržujeme teplé.
  2. Do menšího hrnce si dáme spařit mražený hrášek, který jen lehce necháme přejít varem a poté scedíme a propláchneme studenou vodou, aby byla zachována svěží zelená barva. V menším hrnci si rozpustíme máslo a za pomocí lžičky hladké mouky vytvoříme světlou máslovou jíšku. Jíšku zalijeme sladkou smetanou a přidáme najemno nakrájenou čerstvou pažitku.
  3. Necháme lehce projít varem, dochutíme solí a pepřem a za pomocí ponorného mixeru vytvoříme hladkou zelenkavou omáčku. Do této omáčky přidáme spařený hrášek a cca 5 minut necháme společně prohřát a můžeme podávat s opečeným kuřecím masem. Jako příloha se velmi hodí těstoviny mini penne.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře