Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí kotlík se zeleninou a rýží

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 400 gram kuřecích stehen nebo prsou
  • 100-120 gram mrkve
  • 100-120 gram hrášku může být mražený
  • 150 gram květáku může být mražený
  • 100 mililitr smetany nebo Rama Cremefine na vaření
  • 3 lžíce Knorr Hotová jíška světlá
  • 3 kostky Knorr Zeleninový bujón
  • 50 gram margarínu Rama
  • 1 svazek listů svazek čerstvých petrželových
  • 2 rýže sáčky

Příprava

  1. Maso nakrájíme na kostičky a 8 -10 minut opékáme zvolna na margarínu ochuceném trochou soli nebo Knorr Aromatem. (Pokud používáte stehna bez kosti, potom pomalu pečte dalších 10 minut.)
  2. Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kousky.
  3. Mrkev, květák a 2 kostky bujónu přidáme k masu a pomalu restujeme 3 - 4 minuty. Poté dodáme hrášek.
  4. Zalijeme 400 ml vody a zvolna vaříme při nízké teplotě, dokud maso a zelenina nezměknou. Zatímco se směs vaří, připravíme rýži ve vodě, do které jsme vhodili zbývající zeleninovou bujónovou kostku.
  5. Přilijeme smetanu nebo Rama Cremefine na vaření k masu a zelenině. Zahustíme 3 polévkovými lžícemi světlé Knorr jíšky a povaříme ještě 2 minuty
  6. 6. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem a Knorr Aromatem. Podáváme s rýží posypanou nakrájenou petrželí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře