Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí kousky MAGYAR s hráškem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 3 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogramů kuřecí prsa
  • 450 gramů mražený hrášek
  • dle chuti marináda „Magyar“ (sladká paprika, sůl, papriková pasta)
  • dle chuti máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb olej
  • dle potřeb kapie
  • dle chuti cibule
  • dle potřeb instantní jíška

Příprava

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku sladké mleté papriky, ½ kávové lžičky soli a 1 kávovou lžičku paprikové pasty z tuby. Vzniklou směs vetřeme ručně do kuřecích kousků a dáme odležet na 15 minut do chladu.
  2. Do hrnce si dáme rozpustit 2 polévkové lžíce másla a vložíme mražený hrášek, pod pokličkou podusíme do měkka a ke konci dušení vmícháme jednu na hrubé plátky pokrájenou cibuli a jednu na tenké plátky pokrájenou kapii.
  3. Lehce podusíme, osolíme a následně podlijeme cca 1 dl mléka a vmícháme 2 polévkové lžíce světlé instantní jíšky pro lehké zahuštění. Kuřecí kousky po naložení vložíme na trošku oleje do teflonové pánve a opečeme zprudka, dokud není maso měkké, což je otázka cca 5 – 7 minut.
Tip: Podáváme s bramborem nebo s chlebovou plackou pita.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře