Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí kousky na divoko se zeleninovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4-6 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1 Knorr Bohatý bujon kuřecí kalíšek
  • 500 mililitr vody horké
  • 3-4 lžíce olivového oleje nebo Rama Culinesse
  • 6 kusů celá kuřecí stehna
  • 8 plátků slaniny
  • 2 kusy cibule
  • 2 rozmarýny větvičky
  • 400 gram oloupaných krájených rajčat z konzervy
  • 200 mililitr rajčatového pyre
  • 50 mililitr bílého vína
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce pískového cukru
  • sůl, mletý pepř
  • 1 lžička koření na divočinu
  • 3 nového koření kuličky
  • 1 bobkový list

Příprava

Knorr Bohatý Bujón kuřecí zalijeme vodou a rozmícháme. V hluboké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej. Vložíme na něj, nejprve kůží dolů, očištěné kousky kuřecího masa (6 celých kuřecích stehen naporcovaných na 12 kousků nebo 12 naporcovaných kuřecích vrchních stehen). Opékáme ze všech stran. Kůže musí být zlatavá. Opečené kousky vyjmeme. Do výpeku dáme slaninu a pomalu ji opečeme, aby pustila tuk. Mezitím oloupeme na dílky nakrájíme cibuli. Slaninu vyjmeme, do výpeku dáme cibuli, kterou na mírném ohni zpěníme dosklovita, asi 6-7 minut. Ke konci k cibuli přidáme rozmarýnu. Pak do hrnce vrátíme kousky opečeného kuřete, slaninu, zalijeme rajčaty, pyré, vmícháme víno, ocet, cukr a bujón. Osolíme, opepříme, vmícháme koření a přidáme omyté kuličky nového koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme pod poklicí asi 50 minut i déle. Podáváme s těstovinami nebo dušenou rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře