Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí kousky se zázvorem na pomerančích

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 900 gramů kuřecí prsa
  • 1 kus pomeranč
  • 5 cm kořene zázvoru
  • 1 kus cibule
  • 1 lžička mletá paprika
  • 1 lžička sušená majoránka
  • 50 mililitrů ochucený olej Vita D´or (pomeranč-kmín)
  • dle chuti sůl, pepř, bramborový škrob

Příprava

  1. Kuřecí prsa (asi 4 kusy) nakrájíme na větší kousky. Z mleté papriky, sušené majoránky, nastrouhaného čerstvého zázvoru, soli a ochuceného oleje vytvoříme směs. Maso ve směsi dobře obalíme a necháme uležet nejlépe do druhého dne.
  2. Do hodně rozpálené pánve typu Wok vložíme naložené maso, prudce opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Jakmile je maso opečeno, přidáme najemno nakrájenou cibuli, znovu orestujeme a podlijeme vymačkanou čerstvou šťávou z jednoho pomeranče.
  3. Necháme lehce prohřát a v trošce vody rozmícháme lžičku bramborového škrobu a vlijeme za účelem zahuštění do směsi. Dobře promícháme a pro zvýšení chuťového vjemu do směsi nastrouháme oranžovou část kůry z jednoho pomeranče – dobře očištěného. Necháme prohřát a podáváme s opečeným bramborem. Výbornou přílohou jsou i špagety.
Tip: Netradiční chuť, trocha exotiky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře