Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí medailonky Izrael

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí prsa
  • 1 lžíce koření „Izrael“
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 lžíce olej
  • 1 hrnek vývar
  • 1 kus mrkev
  • 1 svazek pórek

Příprava

  1. Kuřecí maso nařežeme šikmo na stejně velké medailonky. V trošce oleje rozmícháme koření „Izrael“ a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa. Dáme do chladu nejlépe do druhého dne.
  2. Do rozpálené pánve vložíme naložené maso a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na malé kostičky nakrájenou jednu mrkev a na nudličky nakrájený pórek (cca 15 cm).
  3. Podlijeme kuřecím vývarem (není-li - použijeme kostku bujónu) a lehce necháme na mírném ohni provařit, dokud mrkev nezměkne. Omáčka se zahustí sama rozvařením na jemno nakrájeného pórku. Podáváme s těstovinou, rýží nebo bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře