Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí nugety s kedlubnovými hranolkami

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí prsa
  • 2 lžíce směs koření (mletá paprika, sůl, bílý pepř, sušená bazalka) – poměr dle vlastní chuti
  • 1 kus 3 cm plátku kedlubny gigant
  • 2 dl kuřecí vývar
  • dle chuti olivový olej
  • dle chuti hladká mouka
  • dle chuti máslo
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme podélně a vzniklé pruhy masa nakrájíme příčně na nugety. Smícháme koření, jehož poměr zvolíme dle vlastního uvážení a chuti. Do směsi koření nalijeme 1 dl olivového oleje a necháme chutě koření spojit asi hodinu. Nakrájené maso polijeme kořenící směsí a poctivě promícháme. Maso dáme odležet do chladu minimálně na 3 hodiny. Kedlubnu nakrájíme na plátky a následně na hranolky délky cca 4 cm (možno použít i 1-2 klasické kedlubny).
  2. Do rozpálené pánve Wok vložíme ochucené a naložené kuřecí maso a velmi zprudka restujeme za občasného míchání, dokud maso není hotové. Poté hotové maso podlijeme 2 dl kuřecího nebo masového vývaru. Přidáme na hranolky nakrájenou kedlubnu a necháme chvilku povařit.
  3. Kedlubnu nerozvaříme – necháme ji tzv. na skus. Vzniklou směs lehce zaprášíme světlou instantní jíškou a zjemníme kouskem másla.
Tip: Jako přílohu můžeme zvolit těstoviny, rýži nebo brambory
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře