Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí nugety v bylinkovém pestu s makarony

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí maso (prsa)
  • dle chuti tymián, bazalka, rozmarýn(bylinky na pesto)
  • 1 kus pórek
  • dle chuti olej, sůl, pepř
  • dle chuti jarní cibulka

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nugetky. Do hmoždíře si natrháme přiměřeně bylinek (poměr a množství dle preferované chuti, té které bylinky) přidáme hrubozrnnou mořskou sůl a lehce zakápneme olejem. Poté provedeme rozmělnění, všech vložených surovin a po jejich dokonalém spojení dotvoříme bylinkové pesto přidáním dalšího oleje. Takto vytvořené pesto vetřeme do nakrájeného kuřecího masa a dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.
  2. Po uležení zprudka opečeme, a když už je maso skoro hotové, tak přidáme na jemná kolečka nakrájený pórek a jarní cibulky. Tuto vzniklou směs promícháme a ještě chvilku opékáme. Kdo chce trošku omáčky může před koncem přidat dle chuti a požadovaného množství omáčky část nebo celé balení lahvičky Rama cremefine na vaření.
Tip: Podáváme s makarony, kdo je nemusí, doporučuji rýži.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře