Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí paličky s nádivkou

Hodnocení uživatelů:
15 minut 75 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Nádivka

  • 1,5 kusu starší rohlík
  • 1 dl smetana na šlehání 33%
  • hrst jemně nastrouhaný sýr (Verena, Gouda)
  • dle chuti petrželová nať
  • 1 kus vejce
  • dle chuti sůl, pepř, muškátový oříšek

Příprava

  1. Kuřecí paličky a stehna opláchneme a za pomocí prstů si vytvoříme pod kůží kapsy na nádivku. Takto připravená stehna osolíme a opepříme. Na nádivku nakrájíme 1,5 staršího rohlíku na malé kostičky. Dáme do mísy, přelijeme smetanou na šlehání a přidáme syrové vejce. Nasekáme dva plátky šunky na menší kousky, nastrouháme sýr a nasekáme na velmi jemno i petrželovou nať. Přidáme k rohlíku se smetanou a zpracujeme v celistvou hmotu. Dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku.
  2. Poté buďto za pomocí cukrářského igelitového sáčku nebo kávové lžičky plníme kuřecí paličky pod kůží tak, aby nám pod kůží vznikla cca 1 cm silná vrstva. Pokud nám nádivka zbude, tak z ní vytvoříme dle množství váleček nebo kuličky a dáme péct společně s masem. Paličky vyskládáme do pekáčku, který je vyložen pečícím papírem, a podlijeme cca 3 dl kuřecího vývaru. Pečeme, dokud nejsou kuřecí kousky měkké a poté dopečeme nezakryté, čímž docílíme zlatavé křupavosti.
  3. Vzniklou vypečenou šťávu slijeme a přidáme do ní najemno nasekanou petrželovou nať a jarní cibulku. Zahustíme lžičkou hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody. Zjemníme vložením oříšku másla. Provařit na mírném ohni 10 minut. Příloha - jasmínová rýže nebo opečené brambory.
Tip: Nádivku dáme vychladit do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo, stačí 15 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře