Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí perkelt s bramborem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 80 dekagramů kuřecího masa stehna, křídla, prsa
  • olej
  • 1 kus cibule
  • 1/2 skleničky leča
  • Knorr Aromat
  • mletá paprika
  • pálivá paprika
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 kilogram brambor

Příprava

  1. Maso opláchneme, podle potřeby vykostíme, poté rozkrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme je na středně velké kousky.
  2. Připravenou cibuli osmahneme na trošce oleje, přidáme k ní lečo. Vše svaříme, ochutíme mletou a pálivou paprikou, podlijeme trochu vody. Přidáme nakrájené maso, pak asi tak 30-35 minut vaříme na středním ohni (dokud se maso nezačne rozpadat).
  3. Nyní v půlce vaření ochutíme solí, pepřem a Knorr Aromatem.
  4. Zatímco se vaří kuře, oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do osolené vody.
  5. Když jsou hotové brambory i kuře, ve větší míse vše promícháme dohromady a podáváme.
Tip: Když přidáme mletou papriku, rychle podlijeme vodou, protože paprika se rychle připaluje a hořkne.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře