Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí polévka s estragonem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 70 dekagramů kuřecí prsou
  • 1 kostka Knorr Bujónu Zeleninového
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový malá
  • 1 lžička estragonu sušeného, vrchovatá lžička
  • 3 dl smetany na vaření
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 2 kusy mrkve
  • 1 kus bílá ředkev
  • 20 dekagramů hrášku z konzervy
  • 2 lžíce oleje

Příprava

  1. Kuřecí prsa omyjeme, poté nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Oloupeme cibuli, mrkev a ředkev. Na rozpálený tuk dáme kostičky nakrájené kuřecí maso a na mírném plameni je smažíme 5 minut doběla.
  2. Cibuli a ředkev dáme v celku do hrnce, mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pak do hrnce dáme bujón a estragon a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 50 minut, poté dolijeme smetanou. Přidáme hrášek a citronovou šťávu a vaříme dalších 10 minut.
Tip: Lze připravovat s jogurtem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře