Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí polévka s hráškem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 200 gram kuřecích prsou
  • 50 gram pórku pouze jeho bílá část
  • 50-60 gram malá mrkev
  • 200 gram mraženého hrášku
  • 100 mililitr smetany nebo Rama Cremefine na vaření
  • 2 kostky Knorr Bujón kuřecí
  • 30 gram margarín nebo Rama Culinesse
  • 1 lžíce Knorr Hotová jíška světlá dle vlastního uvážení

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. V hrnci na polévku rozpustíme margarín a maso do něj vložíme. Ochutíme solí nebo Knorr Aromat a pomalu opékáme 5 – 6 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme mrkev a pórek na kolečka a vložíme vše k masu. Pokračujeme v pomalém opékání další 2 minuty. Potom přidáme 2 kostky Kuřecího bujónu Knorr a zalijeme 1 litrem studené vody. Přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě 10 minut.
  3. Přidáme hrášek a necháme společně povařit ještě 5 minut. Přilijeme smetanu nebo Ramu Cremefine na vaření a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  4. Pokud si přejeme mít polévku hustší, přidáme 1 polévkovou lžíci Hotové světlé jíšky Knorr a necháme ještě 2 minuty povařit. Polévku můžeme ozdobit čerstvými petrželovými lístky.
Tip: Věděli jste, že přidáním jíšky do polévek ji obohatíte? Polévka zhoustne a zůstane tak déle ve Vašich chuťových pohárcích, a proto máte pocit, že polévka je bohatší.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře