Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí prsa plněná bryndzou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 2-4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí prsou
  • 10 dekagram bryndzy
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 20 dekagramů mouky
  • 2 kusy vejce
  • 20 dekagramů strouhanky
  • olej
  • sezamová semínka

Příprava

  1. Celé kuřecí prso rozřízneme. Do obou částí vyřízneme "kapsu" a musíme dát pozor, abychom je neprořízli zcela. V mističce smícháme bryndzu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Polovinou hmoty naplníme jednu kapsu a zbytkem druhou. Následně maso obalíme.
  2. Nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Necháme 10 minut odpočívat, aby vejce dobře podrželo strouhanku. Do strouhanky můžeme předem přidat také sezamová semínka, ale lze je i vynechat. Na pánvi zahřejem olej a vložíme do něj prsíčka. Na mírném ohni pečeme 10 minut z jedné strany, otočíme a pečeme dalších 10 minut do zlatava. Když jsou opečené, tak je necháme odpočívat 5 minut, pak rozřízneme na dvě části a servírujeme.
Tip: Můžeme plnit i tvarohem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře