Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí prsa plněná klobásovou fáší

Hodnocení uživatelů:
14 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 kusů kuřecí prsa
  • 2 kusy klobása
  • 2 kusy cibule
  • 1 kusy syrový žloutek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti řapíkatý celer
  • dle chuti olej
  • dle chuti petrželová nať
  • 1 hrnek drůbeží vývar
  • 1 lžíce světlá instantní jíška

Příprava

  1. Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Klobásky, jejichž druh zvolíme dle naší chuti, nakrájíme na menší kousky a za pomocí nástavce ručního mixeru rozkutrujeme na klobásovou fáš, do které poté vmícháme jeden syrový žloutek a trochu nasekané petrželové natě. Rukou plníme fáš do kapsy vytvořené v kuřecích prsou.
  2. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a naplněná kuřecí prsa velmi zprudka opečeme do zlatavé barvy. V hrnci si opečeme na jemno nakrájenou cibulku na trošce oleje z výpeku a přidáme opečená kuřecí prsa. Podlijeme trochou drůbežího vývaru a přidáme na velmi jemno nakrájený jeden řapík celeru a sekanou petrželovou nať. Necháme dusit pod pokličkou cca 30 minut.
  3. Maso vyjmeme a vzniklou omáčku dochutíme případně solí a zahustíme jednou polévkovou lžící světlé instantní jíšky.
Tip: Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň, výbornou přílohou je jasmínová rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře