Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí prsa plněná szomolyským ragú a kukuřiční kaší

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 10 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Ke kuřecímu prsu

  • 1,6 kilogram filetu z kuřecích prsou
  • 2 dekagramy soli
  • 1 dekagram pepře

Na kukuřičnou kaši

  • 0,5 litr mléka
  • 0,5 kilogram kukuřičné krupice
  • 0,5 kilogram bryndzy
  • sůl
  • 0,5 litru vody

Na ragú

  • 0,5 kilogram vypeckovaného višňového kompotu nebo třešňového
  • 0,3 dl červeného vína
  • 1 dekagram česneku
  • 1 dl medu
  • 40 dekagram fialové cibule
  • 2 dl Knorr Hotová jíška světlá
  • chili
  • zázvor

Příprava

  1. Na polentu necháme svařit půlku vody s půlkou mléka a ochutíme solí. Když tekutina vře, přidáme kukuřičnou krupici a stále mícháme.
  2. Formu na srnčí hřbet předem vysteleme potravinářskou fólií a půlku připravené polenty ihned mokrou rukou vtlačíme do formy, na ni rozprostřeme bryndzu, pak také dalšíčást polenty, uhladíme, následně pečlivě zabalíme do fólie a necháme odstát.
  3. Na ragú svaříme červené víno s čerstvým, na nudličky pokrájeným zázvorem, s chilli, s na jemno nakrájeným česnekem a s medem, přidáme na velké kusy pokrájenou fialovou cibuli a višně a necháme svařit (ale tak, aby vše zůstalo křupavé!). Škrob rozmícháme s troškou vody, přidáme k ragú a zhustíme.
  4. Kuřecí prsa osolíme a opepříme, na předehřátém roštu necháme péct společně s asi 2 centimetrovými plátky polenty tak, aby maso zůstalo šťavnaté,
Tip: Servírování: na jednu stranu talíře umístíme 2-3 plátky polenty, na druhou stranu nabereme z ragú, na ně umístíme kuřecí prsa a trochu ragú přidáme i na maso.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře