Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

KUŘECÍ PRSÍČKA S BYLINKOVOU KRUSTOU A PARMAZÁNEM

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý recept jak proměnit skvělou marinádou a bylinkovou krustou kuřecí maso ve šťavnatý steak.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut Snadné

Ingredience

  • 800 g chlazených kuřecích prsou
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 40 g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • 80 g strouhanky
  • snítka tymiánu
  • lístky čerstvé bazalky
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 kostka - Knorr bujón Slepičí
  • 2 vaničky - Knorr Bohatá šťáva na světlá masa

Příprava

  1. Připravíme si marinádu – v olivovém oleji rozmícháme kostku drůbežího bujónu, potřeme lehce osolená prsíčka a dáme odležet do chladu. Krustu připravíme tak, že si do strouhanky vmícháme strouhaný parmazán, čerstvě nasekané bylinky, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a bílého pepře. Vše důkladně promícháme.
  2. Steaky opečeme na olivovém oleji do zlatova, pokryjeme silnější vrstvou krusty a dáme zapéct do trouby na 180 ˚C.
  3. Po upečení přidáme do výpeku 0,5 l vody, vložíme bohatou šťávu na světlá masa a přivedeme k varu. Po 3 minutách odstavíme a můžeme servírovat například s opečeným bramborem nebo steakovými hranolkami.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře