Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

kuřecí prso plněné špenátem a mozzarelou s gratinovaným bramborem a dijonskou omáčkou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 1 porce Snadné S masem

Ingredience

gratinovaný brambor

  • 200 gramů brambor
  • 3 špetky sůl,pepř,muškátový oříšek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka rozmarýnu

kuřecí prsíčko plněné špenátem, mozzarelou

  • 200 gramů kuřecích prsou s kůží
  • 50 gramů baby špenátu
  • 2 špetky sůl, pepř
  • 1 lžička másla

Příprava

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Česnek nastrouháme najemno a přidáme se smetanou a rozmarýnem. Vložíme do malé zapékací misky na creme brule(kokotka) a pomalu pečeme na 140C cca 60-90min.
  2. šalotku nakrájíme najemno, orestujeme na másle, přidáme najemno nasekaný česnek, dijonskou hořčici, krátce orestujeme, přidáme víno a necháme chvíli svařit. Nakonec přilejeme smetanu a necháme zredukovat do husta.
  3. Kuřecí prso nakrojíme (jakoby na špikování), baby špenát spaříme ve vodě, osolíme opepříme a půlkou naplníme kuřecí prso, přidáváme mozzarelu a za to zbytek špenátu. Zabráníme vytečení sýra. Prso osolíme, opepříme na rozžhavenou pánev dáme máslo,celý česnek a orestujeme nejprve kůži dolů a pak ze všech stran ať se nám zatáhne, vložíme do pece na cca 180C/10min
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře