Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí řízky s pomeranči

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kusy Kuřecí řízky
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička drcený pepř
  • 1 lžička Sušená harisa
  • 2-3 lžíce olej
  • 1/2 kostky slepičí bujón
  • 4 kusy pomeranč
  • 2 lžičky škrobová moučka
  • 1 lžička třtinový cukr

Příprava

  1. Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme harisou.
  2. Na oleji je opečeme z obou stran, podlijeme je asi 50 ml vody, přidáme rozdrobený bujon a zvolna je dusíme 20-25 minut.
  3. Z pomerančů okrájíme kůru až na dřeň, ze dvou vykrájíme dílky a zbytky vymačkáme do misky, přidáme šťávu ze zbývajících dvou pomerančů, vmícháme do ní škrobovou moučku a cukr.
  4. Šťávu nalijeme k řízkům, přidáme vykrájené kousky pomerančů a krátce, do zhoustnutí povaříme.
Tip: Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře