Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou

Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Kuře vykostíme a to velmi opatrně. Kde není dostatek masa, doplníme ořezáním masa z prsou kuřete, tak aby plát kuřecího masa byl všude stejně vysoký. Maso vydatně osolíme, opepříme a poklademe nasekanými lístky natě petržele a koriandru (poměr petržele a koriandru 70:30) .
  2. Ve větší pánvi si ze čtyř vajec uděláme omeletu a necháme ji vychladnout. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a dáme lehce vyškvařit na menší pánev, jakmile slanina pustí trochu tuku, tak k ní přidáme jemně nakrájenou cibuli a tu necháme se slaninou jen lehce zesklovatět. Necháme poté vychladnout. Na rozprostřené maso, které máme pokladeno směsí dvou bylinek, položíme na dvě poloviny překrojenou vaječnou omeletu a na ni poklademe směs slaniny a cibule. Takto naplněný plát vykostěného kuřete pevně smotáme kůží nahoru a poctivě převážeme režnou nití.
  3. Vzniklou roládu na povrchu opět vydatně osolíme a opepříme a dáme péct na plech podlité kuřecím vývarem asi na 90 minut na střední teplotu. Pečeme přiklopené a až je roláda měkká, tak ji poklademe plátky másla a pečeme do křupavé kůrky nezakryté, dokud kůže nechytne krásnou barvu.
  4. Šťávu z vypečené rolády zasypeme lžící hladké mouky a necháme samostatně minimálně 10 minut provařit. Na závěr dochutíme oříškem másla. Příloha rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře