Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí špalíky ve vlastní šťávě

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 500 gramů kuřecí maso
  • 1 kus cibule
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb olej
  • dle chuti kapie
  • dle potřeb bazalka
  • dle potřeb kuřecí vývar

Příprava

  1. Maso z kuřecích stehen nakrájíme na menší špalíky, osolíme, opepříme a smícháme s velmi jemno nakrájenou cibulí a trochou oleje. Necháme cca 15 minut odležet v chladnu.
  2. Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs začneme velmi zprudka opékat. Restujeme, dokud maso není dokonale orestované.
  3. Do takto orestovaného masa vlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru (např. z krků, křídel), přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou kapii a najemno nakrájených cca 6 větších lístků čerstvé bazalky. Šťávu necháme zredukovat na malé množství.
Tip: Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře