Kuřecí špíz marinovaný v kečupové marinádě

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Připravte si fantastický recept na špíz, který se celý marinuje v kečupové marinádě!
Kuřecí špíz marinovaný v kečupové marinádě
25 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné S masem Nelze


Ingredience

  • kuřecích prsou - 400 gramů
  • Hellmann's Kečupu Napoli - 100 gramů
  • drcený pepř -
  • medu - 50 gramů
  • řapíkatého celeru - 200 gramů
  • barevného pepře - 10 gramů
  • anglické slaniny - 200 gramů
  • sůl -
  • olej -
  • větší brambory se slupkou - 4
  • pažitka -

Příprava

  1. Z kuřecích prsou nakrájíme větší kostky, řapíkatý celer a slaninu nakrájíme na větší kousky. Napícháme střídavě na jehlu.
  2. Z HELLMANN´S Kečupu Napoli, medu, drceného pepře a soli připravíme marinádu do které naložíme špízy. A necháme nejlépe přes noc odležet v marinádě. Špízy upečeme v zapékací misce.
  3. Omyté brambory uvaříme ve vodě do poloměkka, poté dopečeme v troubě. Hotové brambory rozkrojíme na půl a posypeme sekanou pažitkou. Podáváme k pečenému špízu.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na špízy!
Tisk Zavřít