Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli

Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí srdíčka
  • 4 kusy větší cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 6 snítek čerstvý tymián
  • 1 litr masový vývar
  • 10 dekagramů uzená slanina
  • dle chuti hl. mouka
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu dáme škvařit do hrnce a přidáme na hrubé klínky nakrájené cibule. Po zezlátnutí cibule přidáme nasekané stroužky česneku a otrhané lístečky tymiánu. Společně necháme lehce orestovat, dokud vše krásně nezavoní.
  2. Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní tučné části a přepůlíme. Srdíčka řádně propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem, tak aby se srdíčka dusila. Okořeníme solí, pepřem. Dusíme do měkka cca 30 minut.
  3. K zahuštění rozmícháme lžíci hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k měkkým srdíčkům. Lehce provaříme 15 minut. Podáváme s bramborem nebo rýží.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře