Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí steak s kari omáčkou, ořechy a pečenými bramborami

Hodnocení uživatelů:
45 minut 45 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 4 kusy kuřecí prsní řízky
  • 600 gramů malých brambor
  • 200 mililitrů smetany na vaření
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • dle chuti čerstvě mletý pepř, sůl
  • 40 gramů hladké mouky
  • 4 lžíce másla
  • 1/2 kalíšku Knorr kuřecího bohatého bujónu
  • 1 lžička mletého kari

Příprava

  1. Brambory oloupejte, omyjte, rozkrojte napůl a naskládejte na plech na pečicí papír. Osolte a dejte péct na 20 minut do trouby. Poté vyjměte a potřete 100 ml smetany na vaření (1/2 kelímku), přidejte rozsekaný rozmarýn a pár celých snítek a dejte dopéct.
  2. Omyté kuřecí maso osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na rošt grilu potřený olejem asi na 8 minut z každé strany.
  3. Vlašské ořechy orestujte na suché pánvi. Z másla a hladké mouky vytvořte v hrnci na mírném ohni světlou jíšku. Do ní vmíchejte kari koření, zalijte trochou vody, rozšlehejte a přiveďte k varu (za stálého míchání). Pak přidejte bujon rozmíchaný ve 200 ml horké vody, špetku soli a vařte asi 15 minut. Na závěr přilijte 100 ml smetany (zbylou půlku kelímku) a omáčku ještě krátce prohřejte.
  4. Na talíře servírujte grilovaný kuřecí steak, který přelijte kari omáčkou a posypte opraženými ořechy. Jako přílohu podávejte pečené brambory.
Tip: Místo vlašských ořechů lze použít i mandle, které můžete přidat už během vaření přímo do omáčky.
Tip: Omyté brambory (i se slupkou) lze také rozkrájet a naskládat na alobal, ze kterého vytvoříte zvednutím okrajů misku. Potřete máslem, osolíte, přidáte rozmarýn, alobal uzavřete a dáte péct na gril.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře