Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí steak s remuládou

Receptynakazdyden.cz
Stavnaté kuřecí steaky s výbornou remuládou se stanou hitem vaší letošní grilovačky!
Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

maso

marináda na maso

  • 2 žloutky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky solamylu
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce worchestru
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • Čerstvě drcený pepř
  • 2 lžičky cukru moučka
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • špetka soli

remuláda

  • 4 lžíce Tatarské omáčky Hellmann's
  • 2 kyselé okurky
  • 1 lžička kapary
  • 1 malá šalotka
  • 2 cl bílého vína
  • citrónová šťáva z půlky citronu
  • špetka cukru krupice
  • hrst sekané pažitky
  • 1 lžička hořčice
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a maso do ní vložíme, tak aby bylo obaleno ze všech stran. Necháme odležet v lednici, nejlépe přes noc. Pokud máme čas, maso je křehčí, když je v marinádě i několik dní (max 3 dny v lednici).
  2. Poté položíme na gril nebo na páne, kůží dolů a pečemé, až je zpoloviny propečené. Otočíme a dopečeme. Podáváme s chlebem, zeleninovým salátem a remuládou. Na remuládu smícháme všechny suroviny a dáme vychladit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře