Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí stehna MAGYAROS

Recept na kuřecí stehna připravená na maďarský způsob.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecích stehen
  • 2 klobásy
  • dle chuti sůl
  • dle potřeb olej
  • dle potřeb škrob (solamyl)
  • 2 střední cibule

Příprava

  1. Vykostěné maso z kuřecích stehen nakrájíme na větší špalíky, promícháme se směsí koření Magyaros (celý sáček) a 1 dl oleje.
  2. Na měsíčky nakrájené cibule a na kolečka nakrájené klobásky přidáme následně také k naloženému masu a poctivě promícháme. Necháme cca 3 hodiny odležet v chladnu. Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs s cibulí a klobáskou zprudka opékáme, dokud maso není měkké.
  3. Maso hlídáme a mícháme, aby se nespálila cibule nebo klobáska – mají k tomu tendenci. Do hotové měkké směsi masa vlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru ve kterém rozmícháme 1 lžíci Solamylu, čímž se nám směs zahustí. Vše za stálého míchání necháme cca 2 minuty prohřát.
Tip: Podáváme s bramborami, kaší , domácími hranolky nebo kroketami.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře