Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí stehna s medovou krustou a sušenými rajčaty

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 2 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 2 větší kuřecí stehna
  • 6 - 8 kusů sušených rajčat
  • 15 dekagramů anglické slaniny
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citrónová šťáva z půlky citronu
  • 50 gramů másla

Příprava

Kuřecí stehna očístíme a omyjeme, pod kůži vsuneme dva kousky sušených rajčat a plátek anglické slaniny, posolíme a posypeme provensálským kořením. Naskládáme do pekáčku, pomažeme marinádou z olivového oleje, citronové šťávy a medu. Přihodíme zbylá rajčátka, obložíme slaninou, podlijeme vodou a poklademe ještě pár kousky másla. Pečeme bez přestávky zhruba 40 minut při 190°C v zakrytém pekáčku a na posledních 5 minut bez poklice na křupavou kůrčičku.
Tip: Jako příloha se hodí brambory, ale nám stačil i chléb, protože vypečená šťáva je prostě skvělá.
Tip: Maso není třeba marinovat. Chuť rajčat i marinády je i tak výrazná. Použila jsem sušená rajčata nakládaná v oleji.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře