Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí stehna v krémové omáčce s haluškami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Kuřecí stehna ochutíme Knorr Aromatem, opepříme a odložíme stranou.
  2. Rozdrtíme 2 stroužky česneku, rajče omyjeme a nakrájíme ho na kousky.
  3. Kuřecí stehna zprudka opečeme v horkém oleji po obou stranách a poté je vyndáme. Na zbylém oleji začneme restovat česnek, přihodíme rajčata, chvíli je podusíme spolu s česnekem. Přilijeme 400 ml vody a přidáme Knorr Štávu k drůbeži.
  4. Předpečená kuřecí stehna vrátíme zpět a zamícháme. Za občasného míchání vaříme zakryté 45 minut. Mezitím přivedeme k varu 3 litry vody.
  5. Oloupeme brambory, nastrouháme je a vymačkáme z nich všechnu vodu. Do brambor přidáme mouku, vejce, 1 polévkovou lžíci Knorr Aromat, zbylé dva prolisované stroužky česneku a přilijeme 150 ml studené vody. Dobře promícháme, až vznikne pružná hmota (v případě nutnosti přidáme více vody). Vzniklé těsto protlačíme skrz síto na noky nebo halušky přímo do vařící osolené vody, do níž přilijeme trochu oleje, aby se halušky neslepily.
  6. Zkontrolujeme stehna a pokud jsou měkká, vyjmeme je z omáčky a dáme stranou. Do omáčky nalijeme smetanu nebo rostlinný krém a zahustíme 1 lžící světlé jíšky Knorr. Povaříme 2 - 3 minuty a přecedíme. Kuřecí stehna podáváme s haluškami a krémovou omáčkou.
Tip: Věděli jste, že pokud maso (drůbeží, vepřové nebo hovězí) prudce opečete z obou stran, udrží si svoji šťávu?
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře