Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí stehna zámecké paní

Hodnocení uživatelů:
15 minut 75 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kusy kuřecí stehna
  • 1 kus bílá paprika
  • 2 kusy čerstvá rajčata
  • 1 kus karotka
  • 4 snítky rozmarýn
  • 1/2 lžičky mletá červená paprika
  • dle chuti sůl
  • dle chuti celý kmín
  • dle chuti máslo

Nádivka

  • 1 kus starší rohlík
  • 1 dl smetana
  • 1 snítek rozmarýn a tymián
  • 1 lžíce celerová a petrželová nať
  • 2 plátky prorostlá slanina
  • 1 kus vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti muškátový oříšek

Příprava

  1. Kuřecí stehna dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Stehna osolíme a necháme odpočinout.
  2. Starší rohlík nakrájíme na velmi malé kostičky. Vložíme do mísy, přelijeme smetanou a přidáme syrové vejce. Nasekáme tymián, rozmarýn, celerovou a petrželovou nať. Přidáme k rohlíku se smetanou a zpracujeme v celistvou hmotu. Slaninu si nakrájíme na velmi malé kostičky a necháme zprudka opéct na suché pánvičce do křupava. Společně s vyškvařeným tukem přidáme k nádivkovému základu. Lehce osolíme a opepříme. Nastrouháme párkrát muškátový oříšek a vše dokonale promícháme. Nádivku dáme na chvilku vychladit do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo.
  3. Po vychlazení malou lžičkou plníme podkožní kapsy stehen, dokud nespotřebujeme všechnu nádivku. Naplněná stehna dáme na pečící papír do pekáče. Na hrubé kousky si nakrájíme rajčata, karotku i papriku a poklademe okolo stehen do pekáče. Naplněná stehna pokmínujeme a posypeme zlehka mletou červenou paprikou. Na každé stehno položíme plátek másla, na který dáme snítku rozmarýnu.
  4. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme 60 minut. Poté pečeme ještě odkryté asi 20 minut za občasného přelévání výpekem. Výpek scedíme, zeleninu odstraníme a lehce zahustíme kávovou lžičkou předem připravené světlé máslové jíšky. Necháme provařit asi 5 minut a podáváme s hráškovou rýži.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře