Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí žaludky z Báčky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 70-80 dekagramů kuřecích žaludků případně kachních, husích, krůtích
  • 25 dekagramů rýže
  • 1 kus cibule
  • 1-1,5 dl olivového oleje
  • 1-2 kusy zelené papriky nebo lečo
  • 1-2 kusy rajčat nebo lečo
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • Knorr Fazolové chilli koření
  • Knorr Aromat
  • Knorr Inspirace Maďarský guláš

Příprava

  1. Žaludky po jednom prohlédneme (kachní, husí nebo krůtí jsou chutnější), očistíme je. Kuřecí žaludky překrojíme na půl, zbylé druhy dělíme podle potřeby.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a podusíme na tuku. Hrnec dáme stranou, přidáme mletou papriku a hned podlijeme vodou.
  3. Přidáme žaludky, zelenou papriku a rajčata. Dochutíme, okořeníme. Přilijeme tolik vody, aby bylo vše ponořeno. Po hodině vaření zkontrolujeme.
  4. Rýži propláchneme a necháme okapat. Na zbylích 2-3 dl oleje opražíme rýži. Zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody a přidáme trochu Knorr Aromatu. Vaříme dokud se veškerá voda neodpaří.
  5. Žaludky opatrně promícháme s rýží. Před servírováním udržujeme v teple.
Tip: Na eletrickém sporáku, hned po té co rýže vře, vypneme tál. Zakryjeme utěrkou, aby se rýže dusila v páře.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře