Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kurkumové karé

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 kusů vepřové kotlety (karé)
  • 1 kus cibule
  • 1 lžíce kurkuma
  • 1/4 litru smetana na vaření
  • 70 gramů máslo
  • 1/2 kostky masox
  • dle chuti olivový olej, sůl, pepř

Příprava

  1. Vepřové karé nakrájíme na silnější plátky a osolíme. Máslo rozpustíme a smícháme s kurkumou. Do této krásně žluté emulze vložíme nenaklepané plátky karé. Necháme marinovat v chladu nejlépe do druhého dne. Následující den necháme při pokojové teplotě povolit ztuhnuté máslo s naloženým masem.
  2. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme naložené plátky masa, které velmi zprudka necháme opéct z obou stran. Opečené maso přendáme do hrnce a do máslového výpeku přidáme trochu olivového oleje a najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět a necháme rozpustit půl kostky masoxu. Výpek s cibulí přidáme do hrnce k masu, podlijeme smetanou na vaření a necháme na mírném ohni lehce dusit.
  3. Po 30 minutách přidáme nasekanou pažitku a zpestříme tak omáčku. Zahustíme dle potřeby a chuti případně světlou instantní jíškou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit.
Tip: Podáváme s gnocchi nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře