Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kvarnerské olihně

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 50 gramů pršut
  • 50 gramů balkánský sýr
  • 2 stroužky česnek
  • 2 kusy cibulka šalotka
  • 1 špetka mletý pepř
  • 2 lžíce petrželová nať
  • 1 lžíce olivový olej
  • 12 kusů olihně

Příprava

  1. Olihně očistíme a připravíme si směs na naplnění z olivového oleje, cibulky, česneku, na drobno nakrájeného pršutu a chapadélek. Vychlazenou směs opepříme a promícháme s balkánským sýrem a petrželkou.
  2. Olihně naplníme hotovou směsí, potřeme olivovým olejem a dozlatova grilujeme na grilu, nebo v troubě.
Tip: Jako příloha je nejlepší bílý chléb nebo křupavá veka.
Tip: Před konzumací pokapeme citronovou šťávou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře