Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kvašáky

Hodnocení uživatelů:
29 minut 1 minut Snadné

Ingredience

  • 2 kilogramy okurky nakladačky
  • 1 litr voda
  • 1 lžíce sůl
  • 1 svazek kopr
  • 5 kusů vinný list
  • 5 kusů rybízový list
  • 5 kus višňový list
  • 1 kus křen

Příprava

  1. Osolenou vodu převaříme a necháme vychladnout.
  2. Dobře omyté okurky skládáme do velké sklenice, prokládáme je listy, křenem a koprem.
  3. Zalijeme vychladlou slanou vodou, zatížíme a čekáme 4-5 dní, až nám okurky vykvasí.
Tip: Množství surovin je orientační, záleží na velikosti sklenice, do které okurky skládáme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře