Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kvasnicová polévka

Hodnocení uživatelů:
5 minut 30 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 1 kostka kvasnice
  • 1 plátek máslo
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička sůl
  • 1 špetka pepř
  • 2 lžíce drobné těstoviny
  • 4 lžíce smažený hrášek
  • 1 špetka sušená nebo čerstvá petrželka

Příprava

  1. Do hrnce dáme plátek másla cca 0,5 cm a kostičku kvasnic.
  2. Za stálého míchání necháme rozpustit.
  3. Přidáme 2 lžíce hl. mouky a rozmícháme, poté přilijeme cca 1 litr vody a mícháme dokud se vše hezky nepropojí. Osolíme a opepříme.
  4. Přivedeme k varu a přidáme 2 hrsti nebo lžíce drobnějších těstovinek. Povaříme, dokud nezměknou a servírujeme ozdobené petrželkou a smaženým hráškem.
Tip: Místo smaženého hrášku můžeme použít krutonky z pečiva opečené na másle.
Tip: Polévka je velmi rychlá, chutná a jemná. Určitě ji vyzkoušejte, naše děti ji mají moc rády.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře