Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Květák s houbami a paprikou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 2 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 500 gramů houby
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 2 kusy Knorr Bohatý bujón na Guláš
  • 3 lžičky mletá paprika
  • 150 gramů zakysaná smetana
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce olej

Příprava

  1. Nakrájejte cibuli najemno a na tuku ji opečte dozlatova. Mezitím nakrájejte omyté houby na kousky. Odstavte opečenou cibuli z plamene, posypte ji mletou paprikou, přidejte nakrájené houby, dobře zamíchejte a nechte dusit na středním plameni.
  2. Jakmile pustí většinu šťávy, přidejte na kousky nakrájený květák (pokud používáte mražený, přidejte ho později), vložte Knorr Bohatý Bujón na Guláš a půl litru studené vody. Přidejte tři zelené papriky (ponechte je vcelku nebo očištěné půlky) a na středním plameni duste, dokud vše nezměkne (cca 15 minut).
  3. Pokud používáte mražený květák, přidejte ho až po dolití vody, 8–10 minut po vložení paprik – mražený květák se nemusí vařit tak dlouho. Rozmíchejte mouku v deci studené vody, aby v ní nebyly žmolky, přidejte do ní smetanu a zamíchejte do jídla.
  4. Ochutnejte, podle potřeby přidejte sůl a pepř, poté vyndejte papriky (proto jsme je tam přidali vcelku, aby je nyní bylo možné snadno vyndat). Podávejte s nudlemi.
Tip: Pokud v posledních minutách přidáme špetku drcené majoránky, chuť ozvláštníme. Pokrm bude úplnější, pokud na tuku opečeme kousky kuřecího masa. Pokud začneme předem opečená kuřecí prsa dusit s houbami a dalšími surovinami, budou hotovy ve stejnou dobu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře