Květáková mísa

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Květák nemusí vždy být jen smažený nebo na mozeček. Ochutnejte svěží moderní variantu s cizrnou, zeleninou, brusinkami a oříšky.

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • 1 lžička Knorr skořice mletá z Vietnamu
  • 1 lžíce Knorr Kari
  • 1/2 lžičky Knorr pepř černý mletý z Vietnamu
  • 1 velký květák
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 g špenátu (F50F)
  • Hrst brusinek
  • 80 g feta sýru
  • 225 g pražených vlašských ořechů (F50F)
  • Lístky máty (servírovací tip)
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce jogurtu
  • Šťáva z jednoho citrónu
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

Předehřejeme troubu na 190°C.

Smícháme prolisovaný česnek, cizrnu, černý pepř, sůl, skořici a kari v míse. Do směsi přidáme růžičky květáku a olivový olej.

Obsah mísy přesypeme na plech vystlaný pečícím papírem.

Pečeme 10 minut a kontrolujeme, zda nám květák příliš nehnědne.

Na dressing smícháme tahini pastu s jogurtem, citrónovou šťávou, medem, vodou a olejem.

Do mísy přidejte špenát, květák a cizrnu, navrch posypte brusinkami, rozdrobenou fetou a praženými vlašskými ořechy.

Přidejte tahini dressing a mátové listy dle libosti.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept