Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Květáková polévka s mrkví

Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 300 gramů květák
  • 150 gramů mrkev
  • 1 kus cibule
  • 40 gramů máslo
  • 50 gramů hladká mouka
  • 1 kostka zeleninový bujón
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1 lžička sůl a pepř
  • 1 kus vejce
  • 1 svazek Petrželka nebo pažitka

Příprava

  1. Květák vyperme a rozebereme na růžičky.
  2. Košťál, očištěnou mrkev a cibuli jemně nakrájíme.
  3. Na rozehřátém másle zpěníme cibuli a mrkev, posypeme moukou a ještě lehce zasmahneme.
  4. Zalijeme asi tři čtvtě až 1 litrem studené vody, dobře rozmícháme a uvedeme do varu.
  5. Vložíme květák, přidáme zeleninovou kostku, kmín, sůl, pepř a zvolna vaříme asi 15 minut.
  6. Během varu občas promícháme. Nakonec do polévky vmícháme rozkvedlané vejce, přidáme nasekanou petrželku a krátce povaříme, jen co se vejce srazí
Tip: Místo vajec můžeme dát vlasové nudle nebo zavařit houskové knedlíčky
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře