Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Květákový salát

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
75 minut 10 minut 3-4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 50 dekagramů květáku může být i mražený
  • 1,5 dl zakysané smetany
  • 5 dekagramů sýra
  • ocet
  • cukr
  • sůl

Příprava

  1. Květák omyjeme a rozebereme na jednotlivé růžičky.
  2. Dáme vařit do vody slanější než obvykle. Není třeba příliš mnoho času asi tak 10 minut od bodu varu, aby se květák nerozvařil.
  3. Po uvaření scedíme, trochu vody si dáme stranou, abychom jí mohli případně dochucovat.
  4. Zakysanou smetanu smícháme s trochou octa a cukru, je-li třeba dochucujeme opakovaně octem, cukrem nebo osolenou vodou, pokud chybí sůl.
  5. Scezený květák smícháme se smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
Tip: Můžeme vyzkoušet i s brokolicí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře