Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kynutá buchta s černým rybízem

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 14 porcí Středně obtížné

Ingredience

Drobenka

  • 20 gramů vanilkový cukr
  • 50 gramů cukr moučka
  • 90 gramů hrubá mouka
  • 60 gramů máslo

Těsto

  • 42 gramů droždí
  • 385 gramů polohrubá mouka
  • 1 kus vejce
  • 50 gramů Hera
  • 200 gramů mléko
  • 1 špetka sůl
  • 40 gramů cukr krupice
  • dle potřeb černý rybíz

Příprava

  1. Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek. Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.
  2. Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.
  3. Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
  4. Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 20 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře