Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kynuté knedlíky

Hodnocení uživatelů:
45 minut 10 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

těsto

  • 300 gramů mouka hrubá
  • 200 mililitrů mléko
  • 20 gramů droždí
  • 1 kus vejce
  • 2 lžíce cukr krystal
  • špetka sůl

náplň

Příprava

  1. Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí a zalijeme částí teplého oslazeného mléka a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme ostatní ingredience a zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho asi půl hodiny vykynout, pak z něj utrhujeme kousky nebo si vyválíme váleček a kousky si nakrájíme. Ty pak zploštíme, dáme ovoce (nebo klidně i povidla) a zabalíme knedlík. Pokud použijeme ovoce mražené, necháme ho napřed rozmrazit, nejlepší jsou borůvky, k nim můžeme pro jejich kyselost přidat lžičku cukru krystalu.
  3. Podáváme dle naší chuti posypané jen s cukrem, máslem a tvarohem, nebo si je můžeme vylepšit smetanou, šlehačkou či jogurtem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře