Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kynuté vdolky

Hodnocení uživatelů:
110 minut 30 minut 20 porcí Náročné

Ingredience

  • 500 gramů mouka hladká
  • 250 mililitrů vlažné mléko
  • 1 kus vejce
  • 3 lžíce olej
  • 1 balení droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 špetka sůl

Příprava

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, sůl a vajíčko.
  2. V hrnečku si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout. Vlijeme do mouky a vypracujeme vláčné těsto – podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko.
  3. Těsto necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.
  4. Poté vyklopíme na vál a vytvoříme bochánky, které dáme na tukem vymazané plechy a ponecháme ještě asi půl hodiny odpočívat.
  5. Poté potřeme tukem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme (podle velikosti) asi 30 minut.
  6. Do těsta můžeme také přidat kmín, nebo vdolky sypat různými semínky.... to už podle toho, jak má kdo co rád.
Tip: Kdybych nevěděla, že jsme je pekli doma, řekla bych, že je to koupené pečivo... Opravdu k nerozeznání!!!! Vydrží dlouho vláčné....
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře