Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kynutý knedlík z domácí pekárny

Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

  • 250 mililitrů mléko
  • 1 kus vejce
  • 500 gramů polohrubá mouka
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička cukr
  • 1/4 kostky čerstvé drožďí
  • 1 hrnek kostičky z rohlíku

Příprava

  1. Do pekárny dáme suroviny v pořadí: napřed tekuté, poté sypké. Dáme na program těsto.
  2. Po vykynutí těsto zpracujeme na dvě šišky, poté necháme pod utěrkou kynout.
  3. Knedlíky dáme do osolené vroucí vody a vaříme 20 min. - po 10 min. otočíme.
  4. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.
Tip: Po uvaření rozkrájíme nití na plátky.
Tip: Při ohřívání použijeme napařovací hrnec.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře