Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kynutý švestkový táč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30-35 Snadné

Ingredience

těsto

  • 560 gramů hladká mouka
  • 60 gramů moučkový cukr
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 25 gramů droždí
  • 3 kusy vaječný žloutek
  • 2,5 dl vlažné mléko
  • 1 balení vanilkový cukr Dr. Oetker
  • kůra z ½ citronu
  • 1 lžička sůl

náplň

Příprava

  1. Kvásek z droždí, mléka a cukru smícháme s ostatními ingrediencemi a uhněteme těsto. Necháme kynout na teplém místě 1 hodinu.
  2. Švestky smícháme v misce s cukrem a skořicí. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném válu na rozměr plechu a vložíme na na vymazaný plech. Nakonec na ně pokládáme švestky obalené v cukru se skořicí. Krátce necháme kynout, poté pečeme na 190 °C, dokud těsto nezačne zlátnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře