Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kynutý věnec s karobem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
90 minut 25 minut 8-10 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

Na těsto

  • 25 dekagramů celozrnné pšeničné mouky
  • 25 dekagramů hladké mouky
  • 2 lžíce pšeničných otrub
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky akátového medu
  • 3 dl rýžového mléka nebo mléka bez laktózy
  • 3 dekagramy droždí

Na náplň

  • 8 lžic oleje
  • 16 lžic karobového prášku
  • 8 lžic cukru

Příprava

  1. Droždí necháme vyběhnout v 1 dl rýžového mléka slazeného medem.
  2. Mouku a otruby smícháme, přidáme k nim zbytek rýžového mléka nebo mléka bez laktózy, vyběhlý kvásek a olej.
  3. Ve velké míse důkladně hněteme až nám vznikne vláčné těsto.
  4. Mísu přikryjeme a na teplém místě necháme hodinu kynout.
  5. Karob a cukr smícháme v mističce.
  6. Těsto rozválíme na pomoučněném válu, potřeme olejem, posypeme karobem s cukrem.
  7. Zarolujeme jako bejgli a konce spojíme, aby těsto mělo tvar kruhu.
  8. Přendáme do pekáčku vymaštěného olejem a vysypaného moukou a necháme ještě 15 minut kynout.
  9. Vršek potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu 25 minut.
Tip: Je dobré vyzkoušet i jiné náplně např. marmeládu, mák nebo ořechy.
Tip: Karob je dobrou alternativou kakaa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře