Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kynutý závin

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 250 gramů mouka polohrubá
  • 125 mililitrů mléko
  • 40 gramů moučkový cukr
  • 60 gramů máslo
  • 1 špetka sůl
  • 30 gramů droždí
  • 2 kusy vejce

Náplň

  • 250 gramů tvaroh
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vejce
  • dle chuti rozinky

Příprava

  1. Z teplého mléka, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Poté ze všech surovin zaděláme těsto a necháme na teple vykynout.
  2. Na pomoučeném válu vyválíme plát, potřeme nádivkou, svineme a dáme na vymazaný plech. Necháme ještě asi 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou (proti popraskání) a dáme do vyhřáté trouby péct. Upečený závin necháme vychladnout a krájíme na pásky.
  3. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a jedním žloutkem, můžeme zředit mlékem. Nakonec přidáme sníh z bílku. Kdo chce, přidá rozinky - umyté a poté namočené do rumu.
Tip: skvělá je i jablečná, maková nebo ořechová náplň
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře