Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kysaná zavařená zelenina různých druhů na zimu z rodičovské kuchyně

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 20 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 10-15 rajčat zelených
  • 10-15 mrkví
  • 1 kus celeru
  • 4 hlávky červeného zelí
  • 1-2 česnek
  • 1/2 dekagram celerových listů
  • 2-3 dekagramů řapíkatého celeru
  • 10 lžíce soli na litr
  • 10-15 lžíce pepře celý
  • 1 bobkové listy
  • 2 melounů zelených
  • 1-2 hlávka květáku

Příprava

  1. Rajčata a zelené melouny omyjeme, květák rozebereme na růžičky a oloupeme mrkve a celer, zelí krájíme na větší kusy. Řapíky a listy celeru omyjeme. Česnek rozebereme na stroužky a očistíme. Připravíme si velikou zavařovací láhev, kterou pečlivě vymyjeme a sterilizujeme.
  2. Pravidelně a esteticky naaranžujeme připravenou zeleninu do zavařovací láhve v jednotlivých vrstvách, pak přivedeme k varu vodu osolenou v poměru 1 lžíce soli na litr vody a do které jsme přidali i pepř a bobkový list. Tímto lákem zalijeme zeleninu. Spařenou zeleninu v zavařovací sklenici přendáme na kovovou podložku, zakryjeme igelitem a utěsníme dostatečně dlouhým motouzem. Utěrkou přikryté necháme vychladnout. Když zkysne (2 týdny -- 1 měsíc), lze konzumovat.
Tip: Podle chuti můžeme přidat i papriku.
Tip: Po dobu 2-3 týdnů je nutné nechat zrát v chladné komoře.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře