Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kysané zelí se škvarky a prorostlou slaninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kysaného zelí
  • 15 dekagramů škvarků z mangalice
  • 20 dekagramů prorostlé slaniny
  • 2 kusy cibule
  • 1 lžička cukru
  • 4 dekagramy slaniny z mangalice
  • 2 lžíce sádla z mangalice
  • pepř
  • sůl

Příprava

  1. Zelí, je-li příliš kyselé, propláchneme studenou vodou. Na sádle osmažíme plátky slaniny a vyjmeme je. Do oleje vhodíme cibuli nakrájenou na kolečka.
  2. Lehce podusíme a přidáme zelí. Osolíme, opepříme, přisypeme cukr, promícháme a vše vyklopíéme do nádoby na pečení. Pečeme přikryté asi 20 minut na 170 stupňů.
  3. Mezitím osmažíme prorostlou slaninu na trošce sádla a s škvarky přimícháme k zelí. Odkryté ještě pár minut dopékáme.
Tip: Můžeme podávát s obyčejným bramborem nebo pečeným v majoránkové krustičce bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře